Foto Lars Facebook Ads

Facebook Ads

Met Facebook Ads kun je gemakkelijk nieuwe of bestaande doelgroepen bereiken.

Wat is het?

Foto Meta Facebook Ads

Facebook Ads is een platform dat het mogelijk maakt te adverteren op Facebook. Van zelfstandig ondernemer tot multinational, het platform is geschikt voor alle type bedrijven. Dit omdat er voor zowel een hoog als een laag budget geadverteerd kan worden met een tal van advertentievarianten.

Doelstellingen

Facebook is voor verschillende doeleinden een geschikt platform om in te zetten. Zo kun je onder andere websiteverkeer via Facebook stimuleren maar ook merkbekendheid, app installaties of een event promoten. Dit allemaal aan de hand van verschillende advertentiesoorten die los van elkaar kunnen draaien, maar elkaar ook kunnen ondersteunen.

Soorten advertenties

Bij Facebook Ads kun je gebruik maken van een aantal verschillende advertentievormen. De meest gebruikte zijn afbeelding en video advertenties, dit zijn zoals de naam al zegt afbeeldingen en video’s. Daarnaast heb je nog de carrousel advertentie, dit zijn meerdere afbeeldingen die allemaal een eigen link kunnen hebben. En tot slot de twee nieuwste: Instant Experience en collectie, deze twee advertenties zorgen voor het meeste resultaat maar kosten ook het meest.

Logo Instagram

Instagram

Instagram is ook een onderdeel van Facebook. Ook op Instagram is het mogelijk te adverteren. Dit gaat via het Facebook Ads platform. Het is mogelijk om advertenties alleen op Instagram te draaien, maar ook in combinatie met Facebook. Het type advertenties wat voor Instagram het beste werkt zijn foto, video en shopping advertenties.

Wat doen wij?

Onze aanpak

Hier een beknopte samenvatting van hoe wij te werk gaan tijdens het maken van jouw Facebook campagnes:

1. We maken doelstellingen en KPI’s, dit worden de uitgangspunten van de advertenties.

2. Op basis van stap 1 kiezen we de soorten advertenties, doelgroepen en het budget. En richten we deze in.

3. De advertenties gaan live!

4. Wanneer de advertenties live zijn houden we deze goed in de gaten en sturen we deze bij waar nodig.

5. Tot slot analyseren we de resultaten door deze te vergelijken met de doelen van stap 1.

6. Na stap 5 beginnen we weer opnieuw bij stap 1!

Onze ervaringen

Wij hebben inmiddels alweer een jaar ervaring met Facebook Ads. Tijdens dit jaar hebben wij voor verschillende bedrijven advertenties mogen draaien op Facebook. Wij hebben gemerkt dat dit platform voor verschillende doeleinden zeer goede resultaten weet te behalen. Neem voor meer informatie over wat wij voor jou kunnen betekenen op Facebook contact met ons op of neem een kijkje op onze tips pagina en leer alles over Facebook.

Iets voor jou?

Neem dan contact met ons op!
+31 6 21300294
info@kroeze-maats.nl
De Bukakkers 20
7811 KZ, Emmen

Foto Kroeze & Maats kennismaking