RTV Drenthe

Voor RTV Drenthe hebben wij een aantal leuke projecten mogen uitvoeren, hieronder hebben wij één van deze projecten uitgewerkt.

Wat hebben wij gedaan?

Voor RTV Drenthe hebben wij meerdere projecten mogen uitvoeren zoals het promoten van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, het promoten van de TT Assen en het promoten van de vernieuwde app. In deze case wordt het laatste onderdeel, het promoten van de vernieuwde app, verder toegelicht.

De uitdaging

De uitdaging voor RTV Drenthe was dat zij hun app een grootschalige update hebben gegeven en dat zij zowel de huidige gebruikers als nieuwe gebruikers hiervan op de hoogte wilden stellen. Veel personen binnen de doelgroep van RTV Drenthe hadden de app al wel op hun telefoon staan alleen maakte hier geen gebruik van. Aan ons de taak om zowel de personen die de app al op hun telefoon hadden staan als nieuwe gebruikers aan te sporen de app te downloaden/updaten en deze app ook daadwerkelijk te gebruiken.

Onze oplossing

Onze oplossing voor de bovenstaande uitdaging was het promoten van de nieuwe app door middel van een remarketing campagne met banners en een app promotie campagne in de Google Play Store en Apple App Store. De banners zijn daarnaast ook vertoond op de website van RTV Drenthe zelf om zoveel mogelijk opvalwaarde te creëren.

Het effect

Het effect van deze campagne is dat de app vele keren is gedownload door de betreffende doelgroep en dat ook het aantal gebruikers flink is toegenomen doordat de mensen welke de app al op hun smartphone hadden staan is gestimuleerd gebruik te maken van deze app. Dit alles heeft geresulteerd in een schitterend resultaat en een tevreden opdrachtgever.