SEO Kroeze & Maats

SEO

Een goed geoptimaliseerde website met hoge SEO score, dat wil toch iedereen?

Search Engine Optimalisation of in het kort SEO. Het is een begrip dat veel voorkomt in het online marketing landschap, maar wat houdt het in?

Wat is SEO?

SEO staat voor het optimaliseren van een website voor de zoekmachines zoals Google en Bing. De zoekmachines hanteren namelijk honderden factoren waarmee zij alle websites beoordelen op onder andere kwaliteit, snelheid en relevantie. Aan de hand van deze factoren bepaalt de zoekmachine op welke ranking jouw website komt te staan in de zoekresultaten. Het is dus erg van belang dat je website SEO technisch optimaal scoort. Dit kan er voor zorgen dat jouw site net wat hoger in de zoekresultaten naar boven komt dan de site van je concurrent. En zeg nou eerlijk , wie wil dat nou niet?

Wat kunnen wij voor jou betekenen

Er zijn veel verschillende werkzaamheden die wij uitvoeren om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google naar voren te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan zoekwoorden analyses, de gebruiksvriendelijkheid van jouw site verbeteren, de juiste bestandtypes koppelen aan de juiste pagina’s of Alt-teksten en meta omschrijvingen toevoegen.

SEO Afbeelding laptop

Zoekwoorden analyses

Het is van groot belang dat je weet welke zoektermen jouw potentiƫle klanten gebruiken als ze op zoek gaan naar de diensten of producten van jouw bedrijf. Hier wil jij nota bene op gevonden worden. Wij starten dus altijd voordat wij een pagina gaan (her)schrijven met een zoekwoorden analyse. Welke termen zijn relevant voor jouw bedrijf en op welke termen wil je gevonden of juist niet gevonden worden. Ook kijken wij bij het maken van deze zoekwoorden analyses wat het zoekvolume op de zoektermen is en in hoeverre er sprake is van concurrentie op deze zoektermen.

Gebruiksvriendelijkheid

Ook is het belangrijk dat je website relevant is voor de bezoeker en ook goed functioneert. Daarom testen en verbeteren wij altijd de gebruiksvriendelijkheid van de website. We kijken of alle pagina’s en knoppen werken en ook naar de juiste pagina’s leiden en we zorgen ervoor dat de content op deze pagina’s ook relevant is aan de opdracht van de gebruiker. Daarnaast verbeteren wij de paginasnelheid waardoor gebruikers een positievere ervaring overhouden aan jouw website.

SEO Afbeelding

Technische SEO

Technisch moet jouw website goed in elkaar zitten. Maak je gebruik van de juiste plug-ins, afbeeldingstypes en formaten en bevatten je afbeeldingen Alt-teksten? Maak je gebruik van Meta omschrijvingen en headers? Dit zijn een aantal punten die wij bij langs lopen om ervoor te zorgen dat jouw site technisch goed in elkaar zit. Dit alles voor een gebruiksvriendelijke en SEO technisch goed in elkaar zittende website.

Een leuke tool om jouw SEO score te testen is PageSpeed Insights van Google. Deze tool geeft aan de hand van een aantal factoren een indicatie van de SEO score van jouw website.

Iets voor jou?

Wil jij jouw website ook laten optimaliseren door Kroeze & Maats? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.
+31 6 21300294
info@kroeze-maats.nl
De Bukakkers 20
7811 KZ, Emmen

Foto Kroeze & Maats kennismaking