Online Vindbaarheid

Je online vindbaarheid verbeteren is iets wat (bijna) elke ondernemer

Je online vindbaarheid verbeteren is iets wat (bijna) elke ondernemer graag wil. Maar hoe verbeter je eigenlijk jouw online vindbaarheid? Je leest er alles over in deze blog.

SEO

Er zijn verschillende manieren om jouw online vindbaarheid te verhogen. De eerste optie is door de SEO van jouw website te verbeteren. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Bij het verbeteren van SEO wordt onder andere gekeken naar de technische aspecten van je website, zoals titels, meta omschrijvingen en ALT teksten, maar ook naar de zoekwoorden welke in de tekst zijn verwerkt, de lengte van teksten en de relevantie aan de zoekopdracht van de gebruiker. Voor WordPress gebruikers is Yoast SEO een handige plug-in om relatief gemakkelijk inzicht te krijgen hoe jouw website er SEO technisch voor staat. Ook kun je gemakkelijk een site audit laten maken via online tools om te zien hoe jouw website presteert. 

SEO is een langdurig proces. Als je vandaag een aanpassing op je website doorvoert betekend het niet dat je morgen bovenaan staat in de zoekresultaten. Toch kan het zeker geen kwaad om je SEO te onderhouden. Het is in tegenstelling tot SEA gratis maar er gaat dus wel veel tijd overheen voordat er resultaat kan worden behaald.

SEA

Een betaalde manier om je online zichtbaarheid te verhogen is SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising. Het is een manier om door middel van advertenties de vindbaarheid van jouw website te verhogen. Doordat er betaald geadverteerd wordt komen uitingen van jouw website bovenaan de zoekresultaten te staan of worden jouw advertenties vertoond op andere websites. SEA biedt in tegenstelling tot SEO een kans om direct resultaat te behalen. Wanneer er advertenties worden gemaakt en deze worden live gezet is het een kwestie van minuten voordat deze ook daadwerkelijk al worden vertoond. SEA kan zowel op korte als op lange termijn veel resultaat behalen. Het nadeel van SEA is dat je stopt met het adverteren deze betaalde zichtbaarheid wegvalt en hiermee dus ook een toestroom naar jouw website. 

Ons advies

Wij adviseren altijd een combinatie van SEO en SEA te hanteren. We starten direct met het verbeteren van de SEO en gelijktijdig draaien wij advertenties om bezoekers naar de website te leiden. Dit kan op termijn worden afgeschaald. 

Wil jij ook jouw online vindbaarheid verhogen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.